Velika afera trese Francusku

Francuski mediji analiziraju posljedice koje bi "slučaj Pogba" mogao imati na francusku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva u Kataru…

Svjetsko prvenstvo je praktički na vratima, a francusku nogometnu reprezentaciju trese velika afera.

U središtu skandala je Paul Pogba. Oko Juventusova veznjaka, koji se trenutačno oporavlja od ozljede, posljednjih dana događaju se jako čudne stvari, najblaže rečeno.

Prije nekoliko dana saznalo se kako je optužio vlastitog brata Mathiasa za organizaciju otmice i iznudu milijuna eura. Navodno se sve odigralo u ožujku ove godine.

Skandalozne optužbe

Mathias je sve zanijekao i uzvratio sljedećom objavom:

"Francuska, talijanska, engleska i španjolska javnost zaslužuju znati određene stvari. Zapravo, cijeli svijet, uključujući fanove mog brata, Francuske, Juventusa i njegove sponzore. Moraju imati informacije i nakon toga odlučiti zaslužuje li on poštovanje i ljubav od navijača te zaslužuje li igrati za Juventus i biti u reprezentaciji Francuske za Svjetsko prvenstvo", rekao je Mathias Pogba.

U tom trenutku nije bilo poznato na što je točno ciljao, a u međuvremenu su francuski mediji iskopali tu informaciju.

Naime, Mathias optužuje svog mlađeg brata, kojeg naziva izdajnikom, da je pribjegao crnoj magiji kako bi ozlijedio svojeg suigrača u reprezentaciji i najveću zvijezdu francuskog nogometa Kyliana Mbappea.

Francuski mediji to opisuju kao skandaloznom optužbom koja prijeti narušiti mir i harmoniju francuske reprezentacije uoči Mundijala u Kataru. L'Equipe utvrđuje da je slučaj podjednako jadan koliko i potencijalno opasan za Les Bleus.

"Deschamps će se morati suočiti s medijskom burom koja se najavljuje", upozorava poznati francuski sportski dnevnik.

Deschamps u problemima

Francuski izbornik Didier Deschamps objavit će popis za završnicu Lige nacija 15. rujna. Velika je dvojba hoće li za te dvije utakmice pozvati rekonvalescenta Paula Pogbu, koji se oporavlja se od teške ozljede meniskusa desnog koljena.

Čak i ako Pogba ne bude u sastavu, Deschamps će se morati suočiti s medijskom burom koja se najavljuje kada se zahukta istraga zbog prijetnji i pokušaja iznude od strane bande koja ga je, po njegovim riječima, otela, prijetila puškom i ucjenjivala.