LUDILO U PREMIERSHIPU

Pet utakmica četvrtog kola engleskog Premiershipa odigrano je u tradicionalnom terminu od 16 sati, a očekivane pobjede upisali su Liverpool, Manchester City i Chelsea.

Danas smo vidjeli pravo ludilo na utakmicama u Engleskoj. Liverpool je tek u četvrtom kolu došao do trijumfa, ali na nevjerovatan način. Redsi su savladali Bournemouth rezultatom 9:0.

Najnevjerovatnije od svega zvuči podatak da Mohamed Salah nije učestvovao ni u jednom od devet golova Liverpoola.

Čak sedam različitih strijelaca pogađalo je za Liverpool. Samo su Roberto Firmino i Luis Diaz postigli po dva gola, a redom su pogađali Harvey Elliott, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Felipe Carvalho i autogol Chrisa Mephama.

Tako je Liverpool izjednačio rekordnu pobjedu u historiji Premier lige. Jedan gol je nedostajao da Redsi ispišu historiju kao prvi tim s pobjedom od 10 golova razlike.

Manchester City je imao 0:2 na poluvremenu kući protiv Crystal Palacea, ali je na krilima fantastičnog Erlinga Haalanda, koji je postigao hat-trick, uspio doći do velikog preokreta i pobjede rezultatom 4:2.

Chelsea je zahvaljujući dva gola Raheema Sterlinga slavio protiv Leicestera, a domaćin je gotovo cijelu utakmicu imao igrača manje. Završeno je rezultatom 2:1.

Brighton je nastavio sa sjajnim rezultatima i savladao je Leeds rezultatom 1:0, dok su Brentford i Everton remizirali (1:1).

Rezultati:

Liverpool - Bournemouth 9:0

Manchester City - Crystal Palace 4:2

Chelsea - Leicester 2:1

Brighton - Leeds 1:0

Brentford - Everton 1:1

Tabela:
Standings provided by SofaScore LiveScore