PREMIERSHIP

Nogometaši Manchester Uniteda minimalnim rezultatom 1:0 slavili su na St. Maryju protiv Southamptona čime je ekipa napravila još jedan veliki korak ka izlasku iz krize.

U prvom poluvremenu bilo je dosta uzbuđenja, ali ne i golova. Pravo je čudo kako United nije poveo pošto je imao tri prilike u jednom napadu.

Tri pokušaja imao je United u nekoliko sekundi, a domaći defanzivci i golman spasili su velike šanse za Christiana Eriksena i Brunu Fernandesa.

U prvom dijelu nije bilo golova, a onda smo pogodak vrijedan bitna tri boda vidjeli u 55. minuti. Diogo Dalot je prošao po desnoj strani i odlično centrirao za Brunu Fernandesa koji nakon dužeg posta postiže gol. Lijepo je uhvatio volej i pogodio mrežu Svetaca.

Domaći su napali poslije primljenog gola, imali veliku inicijativu, ali se United odbranio.

Odličnu priliku imao je Armel Bella-Kotchap koji je u 85. minuti prošao veći dio terena i silovito šutirao preko gola.

Ostalo je 0:1 tako da United ima šest bodova nakon četiri kola što je dobar učinak ako se uzme u obzir da su u prva dva meča doživjeli dvije katastrofe. Veliko pojačanje Crvenih đavola Casemiro debitovao je danas nakon što je ušao u igru u nastavku kao i Cristiano Ronaldo koji je ponovo bio rezerva tinejdžeru Anthonyju Elangi.

Rezultat i strijelac:

Southampton - Manchester United 0:1 (Fernandes 55')

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore