Sinoć je Manchester United na Old Traffordu savladao Liverpool rezultatom 2:1 u najvećem engleskom derbiju, a prije meča svi pored malih ekrana su se mogli uvjeriti kolika netrpeljivost vlada među tim klubovima.

Cristiano Ronaldo je na zagrijavanju pred utakmicu došao da se pozdravi s ekipom koja je radila TV prijenos uživo za Sky Sport.

"Glavna faca večeras je ovdje", poručio je voditelj Sky Sportsa Dave Jones kada se Ronaldo približavao.

Jonesu su društvo na terenu pravili legende Manchester Uniteda Roy Keane i Gary Neville, te legenda Liverpoola Jamie Carragher.

Ronaldo je prišao Nevilleu i srdačno se pozdravio s njim, a potom se i Carragher pokušao pozdraviti s napadačem Uniteda, no Portugalac ga je izignorisao i prošao pored njega, te pružio ruku Keaneu.

Nakon što se Ronaldo vratio na zagrijavanje, Jones se našalio s Carragherom i rekao da je on "imao interesantan razgovor" s Cristianom, a legendarni defanzivac Redsa je pomalo tužno rekao: "Totalno me izignorisao".

O ovom potezu Ronalda se danas više priča nego o njegovoj partiji na terenu.

Portugalac je u igru ušao tek u 86. minuti i samo je sedam puta dotakao loptu tako da su brojni korisnici Twittera potez ponižavanja Carraghera opisali kao "njegov najbolji na utakmici".