PREMIERSHIP

U susretu 3. kola engleskog Premiershipa i najvećem engleskom derbiju Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Liverpool rezultatom 2:1 i stigao je do prvog trijumfa sezone, dok su Redsi dodatno produbili krizu.

Trener Uniteda Erik Ten Hag odlučio je na klupi ostaviti Harryja Maguirea i Cristiana Ronalda koji je u igru ušao tek pet minuta prije kraja, a njegov potez se ispostavio kao pun pogodak.

Crveni đavoli su od početka krenuli silovito i već u 11. minuti Elanga je pogodio stativu, ali samo pet minuta kasnije stigli su do vodstva.

Elanga je uposlio Sancha koji je majstorski predriblao svog čuvara i plasirao je loptu pored nemoćnog Alisona.

Redsi su do kkraja prvog dijela imali više od igre, ali teško su stvarali prilike ia odmor se otišlo rezultatom 1:0.

I nastavak je počeo terenskom incijativom gostiju, a Manchester je čekao kontre i dočekao je vrlo brzo. U 53. minuti Rashford je izbjegao ofsajd i sjajnim udarcem je povisio na 2:0.

Samo minut kasnije sjajnu šansu da smanji rezultat imao je Luis Diaz, ali je De Gea fanstastično odbranio. Na drugoj strani i Alison je fenomenalno zaustavio pokušaj Rashforda.

Ipak, u 81. minuti Salah je smanjio i vratio tračak nade Liverpoolu, ali do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:1.

Ovo je bila prva pobjeda Uniteda protiv najljućeg rivala nakon devet ligaških utakmica, a u narednom kolu će gostovati Southamptonu.

Liverpool koji je u očajnoj formi priliku za prvu pobjedu u sezoni imat će na svom terenu protiv Bournemoutha.

Rezultat i strijelci:
Manchester United - Liverpool 2:1 (Sancho 16', Rashford 53' / Salah 81')