KOPIRALI I USPJELI

Nogometaši PSG-a upisali su sinoć novu uvjerljivu ligašku pobjedu nakon što su sa 7:1 slavili na gostovanju kod Lillea, a utakmicu je najviše obilježio Kylian Mbappe.

Francuski napadač je na kraju stigao do hat-tricka, dok je prvi gol na utakmici postigao već nakon samo osam sekundi susreta.

Igrači PSG-a su izveli loptu sa centra, razmijenili par dodavanja i onda je Lionel Messi proigrao Mbappea koji je pobjegao odbrani Lillea te postigao gol nakon što je lobovao golmana.

Bio je to jedan od najbržih pogodaka u historiji nogometa, a trener PSG-a Christophe Galtier je nakon utakmice otkrio kako je do njega došlo.

"Trenirali smo to. Pronašli smo snimku takvog gola u drugim ligama, ali i u utakmici naše mlade ekipe koja je tako zabila prošle sezone Salzburgu u juniorskoj Ligi prvaka. Pričali smo o tome dan prije utakmice, pogledali snimku i isprobavali to na treningu. Jasno je da je dobro kad takvo nešto uspije nakon osam sekundi. Čestitke stručnom štabu i igračima što su se usudili to pokušati i uspjeli. To je naštetilo protivnika, a kasnije, kad je ekipa ozbiljna kao što je bila, onda su stvari lakše", rekao je Galtier.

Inače, Lille je klub koji je prije dvije sezone prekinuo PSG-ov niz osvajanja trofeja u francuskom prvenstvu.