La Liga

Barcelona je slavila ubjedljivu pobjedu protiv Real Sociedada u San Sebastianu i tako se iskupila za prošlosedmični kiks protiv Rayo Vallecana.

Katalonci su na "vrućem" terenu trijumfovali sa 1:4.

Počelo je sjajno za Barcu, a u prvoj minuti Katalonci su poveli preko Lewandowskog. Kontranapad je istrčao Balde, uputio prizeman centaršut, a Poljak je bio na pravom mjestu i pospremio loptu u mrežu. Bio mu je ovo prvi gol u dresu Katalonaca i najbolji rođendanski poklon.

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćih. Isak je matirao Ter Stegena u šestoj minuti. Nakon jedne izgubljene lopte De Jonga na sredini terena, lopta je stigla u prostor za napadača Sociedada, koji se našao oči u oči sa golmanom Barce i rutinski ga lobovao za pojačanje.

Poslije toga Sociedad je bio opasniji i konkretniji, a u nekoliko navrata Ter Stegen je bio odličan na golu i spriječio Sociedad da dođe do prednosti.

Ključni detalj utakmice dogodio se u 65. minuti kada je Xavi na teren poslao Fatija i Raphinhu, a na klupu povukao Torresa i Baldea.

Promijenila je Barca tada i formaciju, na koju Sociedad nije imao odgovor.

U 66. minuti Dembele vraća Barci prednost nakon fenomenalne asistencije Fatija, a Fati je dvije minute poslije asistirao i Lewandowskom za 1:3.

Sjajnu partiju nakon ulaska s klupe Fati je krunisao golom u 79. minuti za konačnih 1:4. Asistenciju je uknjižio Lewandowski.

Faktor