PROPUŠTA DERBI

Silno pojačana Barcelona i dalje ima velike finansijske probleme, a za večerašnji derbi protiv Real Sociedada nije uspjela registrovati veliko pojačanje Julesa Koundea.

Barca je uspjela "oteti" Koundea Chelseaju, ali stoper neće imati pravo nastupa večeras protiv Real Sociedada. U klubu su učinili sve kako bi ga osposobili za nastup, no nisu uspjeli pronaći finansijski način da ga registruju.

Ono što je najzanimljivije od svega, jeste da Kounde napušta Barcelonu besplatno ukoliko Katalonci ne pronađu način da ga registruju u narednih 10 dana, odnosno do početka septembra.
  Mediji u Španiji jutros navode kako je Kounde već izrevoltiran svojim statusom te da žali što je prešao u Barcelonu.

Njegovo napuštanje bila bi možda i najveća sramota kojoj smo prisustvovali posljednjih godina u svijetu nogometa pošto je plaćen 50 miliona eura. Barcelona mora prodati neke od igrača kako bi uspjela osigurati registraciju francuskog reprezentativca.

Kounde je propustio i prvi meč za Barcelonu u La Ligi protiv Rayo Vallecana, a trener Xavi Hernandez jučer je izjavio kako ni on ništa ne zna o ovom sporu te da čeka rješenje problema.