ODLIČAN START SPURSA

Nogometaši Tottenhama nastavili su s odličnim startom nove sezone Premiershipa savladavši Wolverhampton rezultatom 1:0 u trećem kolu.

Nakon pobjede nad Southamptonom i remija na gostovanju velikom rivalu Chelseaju u londonskom derbiju, danas je Tottenham upisao tri teška i vrlo vrijedna boda protiv inspirisanih Vukova.

Wolverhampton je bio bolji rival tokom prvih 45 minuta. Tottenham je kontrolisao loptu, ali su mnogo konkretniji bili gosti koji su mogli voditi preko Matheusa Nunesa koji je glavom u 43. minuti šutirao tik pored gola.

Odgovorio je Harry Kane čiji udarac glavom u 45. minuti odlično brani Jose Sa. Na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak donosi opsadu gola gostiju. Kane je glavom pogodio prečku, a onda i Heung-Min Son stativu. Promjene rezultata nije bilo nakon sat vremena igre.

U 64. minuti nakon Sonovog kornera Ivan Perišić prebacuje glavom do Kanea kojem nije bilo teško da postigne gol za vodstvo i ispisivanje historije.

To je za Kanea bio 185. gol za Tottenham u Premiershipu, čime je oborio rekord Sergia Aguera po broju golova u jednom klubu.

Također, prestigavši Aguera Kane je postao četvrti strijelac Premiershipa svih vremena. S obzirom na godine, na listi bi trebao napredovati još dugo, a trećeplasirani Andy Cole bježi mu još samo dva gola.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Tottenham došao do sedmog boda čime je zaokružen vrlo dobar start nove sezone u kojoj navijači imaju velika očekivanja. Vrijedi dodati da je legendarni Ronaldo Nazario da Lima bio gost Tottenhama i iz svečane lože pratio je utakmicu.

Rezultat i strijelac:
Tottenham - Wolverhampton 1:0 (Kane 64')

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore