NEVIĐEN SKANDAL

Iskusni i popularni argentinski nogometaš Dario Benedetto napravio je neviđen skandal nakon što je pretukao svog saigrača Carlosa Zambrana u poluvremenu utakmice Boce Juniors i Racinga.

Utakmica argentinske Primere završena je bez golova, a na poluvremenu u svlačionici zabilježen je nezapamćen incident. Nekadašnji reprezentativac ove zemlje i sjajni napadač Dario Benedetto pretukao je Carlosa Zambrana.

Dvojac se posvađao u svlačionici, nakon čega je Benedetto reagovao žustro i šakom udario Zambrana ostavivši mu vidljive tragove udarca na licu. Nakon toga reagovali su saigrači, ali i policija koja je obavila razgovor s bivšim napadačem Marseillea.

Kamere su s posebnom pažnjom ispratile rane na licu Zambrana. Benedetto je igrao do 69. minute, a onda je poslije meča morao na policijsko saslušanje.

Trener Boce Hugo Ibarra nije želio zamijeniti nikog od igrača na poluvremenu iako je prisustvovao velikom skandalu. Poslije meča je utvrdio da nije pravio izmjenu jer je to nešto sasvim normalno za temperamentne nogometaše u Argentini.

Benedetto (32) bivši je reprezentativac Argentine koji je svojevremeno igrao sjajno u Marseilleu. Igrao je i u Elcheu u Španiji, a godinama važi za ponajboljeg napadača u argentinskom nogometu gdje je promijenio veliki broj klubova.