RAZOČARANI PONAŠANJEM ASA

O sudbini Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu se mnogo pričalo tokom ljeta, no još uvijek nije sigurno da će portugalski as dočekati 2023. godinu noseći dres Crvenih đavola.

Navijači Uniteda su nezadovoljni Ronaldovim ponašanjem koje je, po njihovom mišljenju, neprofesionalno.

Sve je počelo kada je trener Erik ten Hag odlučio da će Ronaldo igrati prijateljski meč protiv Rayo Vallecana u kojem je igrao nominalno drugi tim Uniteda. Portugalac je igrao prvo poluvrijeme, a potom je napustio Old Trafford.

To je naljutilo Ten Haga koji ga je u prvom kolu protiv Brightona izostavio iz početne postave, a i kada je ušao nije se previše trudio na terenu.

U susretu protiv Brentforda je bio starter, ali ni tu se nije proslavio i čelnici Uniteda bi mogli biti prinuđeni na donošenje odluke o raskidu ugovora s Portugalcem.

Kako je javio ugledni britanski Sky Sports, čelnici Uniteda su od Ronalda zatražili "promjenu ponašanja" ili će u protivnom raskinuti ugovor sa njim.

Sky Sports je ovu ekskluzivnu vijest objavio na Twitteru, no ona je ubrzo obrisana, dok se iz Uniteda niko nije želio oglasiti o ovoj temi.