PREMIERSHIP

Nogometaši Chelseaja podijelili su bodove na Stamford Bridgeu u drugom kolu Premiershipa odigravši neriješeno 2:2, a ovaj duel je ostao u sjeni epskog sukoba između trenera Thomasa Tuchela i Antonija Contea.

Chelsea je bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu u kojem su u potpunosti dominirali igrom, ali i kreiranjem ozbiljnih prilika. Iz jedne takve su sasvim zasluženo došli do vodstva u 19. minuti kada je Koulibaly pogodio nakon asistencije Cucurelle. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Tottenham je izjednačio u 68. minuti. Pogodio je Hojbjerg nakon dodavanja Daviesa, a onda se dogodila scena koja se vjerovatno nikada nije vidjela u Premiershipu jer su se dva trenera unijela u facu jedan drugome i napravili totalni haos.

Sukob je izazvao Conte koji se radovao nakon izjednačenja pa je to iznerviralo Tuchela koji mu je prišao i unio mu se u facu. Niti jedan nije želio odstupiti, a onda su došli igrači i ostatak stručnih štabova kako bi se riješila situacija.

Vrlo brzo Chelsea je golom James ponovo došao u vodstvo, a Kane je u šestoj minuti sudijske nadoknade postavio konačnih 2:2. Na kraju susreta su se dva trenera ponovo našla u kličnu, ali su ih uspjeli razdvojiti.

Chelsea će u narednom kolu gostovati Leedsu, dok će Tottenham ugostiti Wolvese.

Rezultat i strijelci:
Chelsea - Tottenham 2:2 (Koulibaly 19', James 77' - Hojbjerg 68', Kane 90+6')