NEUGODNO IZNENADILI

Barcelona je u prvom kolu nove ligaške sezone odigrala domaću utakmicu bez pogodaka protiv Raya Vallecana.

Nitko od navijača Barcelone ne može biti zadovoljan uvodom u novu ligašku sezonu, odnosno samo bodom osvojenim na domaćem terenu protiv Rayo Vallecana.

Xavijeva momčad očekivano je dominirala, no pogodak nisu uspjeli postići, čak ih je neočekivanog minusa u nekoliko navrata spašavao vratar Ter Stegen. 19 udaraca ukupno je imala Barcelona prema golu gostiju, od čega pet u okvir, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon utakmice je s medijima porazgovarao trener Xavi Hernandez, koji je bio očekivano nezadovoljan izostankom dva po mnogima već unaprijed upisana boda.

"Moramo vjerovati u naš model"

"Moramo analizirati utakmicu. Mislim da su kontrolirali utakmicu i dominirali, stvorili smo puno prilika, ali nismo postigli pogodak. Moramo bolje napadati i bolje razumijevati prostor. To nije lako. Rayo je odradio dobru utakmicu, taktički su se jako dobro branili i dobra su momčad. Nismo dobro krenuli, ali moramo nastaviti dalje i vjerovati u svoj model, nastaviti raditi i pobjeđivati", rekao je Xavi, da bi onda procijenio kako će ovakve probleme imati više puta ove sezone:

"Liga je jaka i svaka utakmica je teška, svi razumiju naš model igre i bit će teško, svaka utakmica je poseban rat. Sad je na nama da analiziramo Real Sociedad i pokušamo pobijediti."

Pomalo čudna izjava, budući da je prvo tražio vjerovanje u model, nakon čega je dodao da su ga svi protivnici dobro upoznali. Općenito bi takve neke stvari od protivnika ipak trebalo sakriti, odnosno imati tijekom utakmice neka tajna oružja. No, tko zna, možda se Xavi samo nije snašao tijekom davanja izjave na engleskom jeziku.

Xaviju treba još pojačanja

Ipak, jedna izjava koju je dao za klupske medije mnogima neće najbolje sjesti. Naime, nakon što su ove sezone doveli Andreasa Christensena, Francka Kessieja, Raphinhu, Julesa Koundea i Roberta Lewandowskog, bez da je klub napustio ijedan bitan igrač, Xavi smatra kako mu treba još pojačanja da bi ostvario zacrtano.

"Ja volim visoka očekivanja i pritisak. Ne želim tražiti nikakve izlike. Glavni cilj je osvajati titule. No, moramo se nastaviti pojačavati, nedostaje nam još igrača, prije svega desni bočni branič. No, imamo još vremena do 31. kolovoza za dovesti još nekoga", objasnio je.

Kao što je već sam Xavi najavio, njegova će momčad u idućem kolu gostovao kod uvijek dobrog i jakog Real Sociedada.