LISTA ZA ODSTREL

PSG traži izlaz za Andera Herreru, Kurzawu, Draxlera, Rafinhu, Kehrera, Gueyea i Icardija, koje je trener Christophe Galtier odbacio i na njih ne računa…

PSG prijeti da će u svoju petoligašku podružnicu (National 3) poslati najmanje pet svojih zvijezda kojima traže klubove na tržištu nogu, piše francuski L'Equipe.

Na listi za odstrel su: Ander Herrera, Layvin Kurzawa, Julian Draxler, Rafinha, Thilo Kehrer, Idrissa Gueye i Mauro Icardi.

Christophe Galtier zasad ne računa ni na mlade talente Edouarda Michuta i Erica Juniora Dina-Ebimbea.

PSG prijeti odbačenim zvijezdama

Dnevnik Le Parisien definirao je ovaj popis kao listu nepoželjnih. PSG ovim potezom očigledno želi pritisnuti nabrojane igrača da potraže druge klubove i skinu se s platne liste. Operaciju vodi sportski direktor Luis Campos.

Nabrojane zvijezde trenutačno treniraju odvojeno od prve momčadi, najčešće rade s juniorima PSG-a, ali moraju sudjelovati u rutinskim okupljanjima prve momčadi, kao što su predavanja ili zajednički ručci.

Ako ne pronađu nove klubove do isteka ljetnog prijelaznog roka (1. septembar), Parižani će razmisliti što s njima, a očito da im preko medija šalju poruke kako bi mogli završiti u petoligaškoj podružnici.

Teško je reći hoće li ijedan od njih pronaći nove klubove. Herreru se povezivalo s Athleticom Bilbaom, Rapfhinu s Real Sociedadom, Kehrer sa Sevillom, a Icaradija s Monzom.

Parižani bacili u bunar 300 milijuna eura

Nije da nema interesa, ali u principu bi se svi trebali odreći dijela golemih plaća, a to je već problem. PSG je u ovom slučaju talac svoje goleme financijske moći. Njegovi igrači u pravilu imaju ogromne plaće i malo je klubova koji su spremni ponuditi slične iznose.

Naravno, igrači se ne žele odreći golemih primanja i možda će radije sjediti na klupi ili igrati u niželigaškim ligama nego raskinuti ugovore i prijeći u klubove slabije platežne moći.

Samo za podsjetnik, PSG je doveo, primjerice, Kurzawu za 25 milijuna eura, Draxlera za 36, Kehrera za 37 milijuna, Gueyea za 30, a Icardija za 50 milijuna eura. Ostali su došli kao slobodni igrači ili za male iznose.

Kad se zbroje odštete i četverogodišnje plaće, PSG je po slobodnoj procjeni „bacio u bunar“ najmanje 300 milijuna eura, a vrlo vjerojatno i znatno više. Sve su to skupo plaćeni igrači koji nisu ostavili značajniji trag na Parku prinčeva.