ŽELI POMOĆI KLUBU

Manchester United je imao veoma težak start sezone s obzirom na poraz na Old Traffordu od Brightona i i Hove Albiona, a pomoć želi pružiti nekadašnji igrač engleskog velikana Javier Chicharito Hernandez.

Situacija vezana za Cristiana Ronalda i potreba da klub dovede još pojačanja su među važnijim temama u svijetu nogometa. Jedan od onih koji vjeruju da mogu pomoći Crvenim vragovima je Javier Chicharito Hernandez, meksički nogometaš LA Galaxyja koji je ranije igrao za United.

Chicharito je kazao da je spreman igrati besplatno za svoj nekadašnji klub ukoliko bi ga United prihvatio.

"Kada bi United došao po mene u ovim godinama, rekao bih 'da, igrat ću besplatno'. Naravno da bih to učinio, ali želim poštovati LA Galaxy. Fokusiran sam na osvajanje titule", izjavio je Chicharito.

Posljednji evropski klub za koji je 34-godišnji Meksikanac igrao bila je Sevilla. Njegov učinak je bio ograničen te je u devet nastupa postigao jedan pogodak.

Za Manchester United je potpisao 2010. godine nakon što je stigao iz Guadalajare, a skupio je više od 100 nastupa i postigao više od 30 golova.

Međutim, nikada nije "zacementirao" mjesto u početnom sastavu, posuđen je Real Madridu, a potom je igrao za Bayer Leverkusen i West Ham United.