POČETAK U 21 SAT

Real Madrid i Eintracht će se večeras od 21 sat boriti za osvajanje Superkupa Evrope.

Utakmica se igra u Helsinkiju, a u njoj tradicionalno igra osvajač Lige prvaka protiv osvajača Evropske lige.

Real je izraziti favorit, a večeras će imati priliku osvojiti prvu od šest mogućih titula ove sezone.

Uz Superkup Evrope, Real će ove sezone napadati i tri trofeja u Španiji (La Ligu, Kup kralja i Superkup), Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

"Nastojat ćemo osvojiti sva takmičenja, u to nimalo ne sumnjam. Osvojiti svih šest će biti teško, ali mi ćemo se boriti i nastojati to postići. Jako vjerujem ovoj ekipi, koja je po mom mišljenju bolja u odnosu na lanjsku", izjavio je trener Reala Carlo Ancelotti.

Zanimljivo, ovo će biti prvi duel Reala i Eintrachta od 1960. godine kada su kraljevi slavili sa 7:3 i osvojili Kup evropskih šampiona, a svih 7 golova su tada postigli Alfredo Di Stefano i Ferenc Puškaš.

Eintrachtova najveća nada pred ovaj duel je takmičarska forma.

Naime, Realu će ovo biti prvi zvanični meč u sezoni, dok je ekipa iz Frankfurta već odigrala dva susreta. Eintracht je najprije slavio sa 4:0 u Kupu Njemačke protiv Magdeburga, a potom je doživio potop u pevom kolu Bundeslige od Bayerna rezultatom 6:1.


Susret se igra na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju s početkom u 21 sat uz TV prijenos na kanalu Arena Sport, a sudit će ga engleski arbitar Michael Oliver.