BRZ

Velšanin Gareth Bale postigao je drugi pogodak u američkoj MLS ligi, a sinoć je protiv Real Salt Lakea pokazao da je još uvijek u odličnoj formi i da ga protivnički igrači teško mogu zaustaviti kada je raspoložen za igru.

Njegov Los Angeles FC upisao je gostujuću pobjedu protiv Real Salt Lakea rezultatom 4:1, a Bale je pogodak postigao u samom finišu meča. No, krenimo redom.

Arango u devetoj minuti donosi prednost Los Angelesu, Cordova samo tri minute nakon toga vraća stvari na početak, no Acosta golom u 17. minuti za 2:1 vraća prednost gostujućem timu. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 60. minuti Arango pogađa za 3:1 i nakon toga je bilo jasno da će Los Angeles upisati pobjedu i osvojiti tri boda, a samo četiri minute nakon toga Bale je ušao u igru.

Igrala se 87. minuta kada je Bale dobio jednu loptu na desnoj strani, daleko od protivničkog gola, nakon čega je neuhvatljivo protrčao pored dva protivnička igrača, izašao sam ispred golmana s desne strane i nakon toga mirno pogodio za 4:1.

Za Balea je ovo bio drugi gol u ovoj sezoni MLS lige, a ranije je bio strijelac u pobjedi protiv Sporting Kansasa rezultatom 2:0.