ZANIMLJIVO

Premierligaški klubovi održali su sastanak u vezi klečanja prije utakmice.

Premierligaši žele prestati klečati prije svake utakmice u nadolazećoj sezoni, iako nije još službeno potvrđeno. Odluka još nije donesena, ali navodno su na sastanku prisustvovali predstavnici svih 20 klubova i dio predstavnika se složio da je gesta izgubila na težini i upitan je njen nastavak.

Još od sezone 2020./2021. klubovi kleče prije utakmice u znak solidarnosti s antirasističkim pokretom, a sama akcija od početka je izazvala lavinu komentara.

Britanski Mail Plus tvrdi da su se predstavnici klubova dogovorili da će klečati samo na odabranim utakmicama, a ne cijelu sezonu kao što je bilo do sada. Nadalje, navode da je novopečeni premierligaš Bournemouth odbio klečati bilo kada jer smatraju da to nije više potrebno.

Tamnoputi igrač među prvima u Premiershipu bio protiv klečanja

Wilfried Zaha se prvi pobunio zbog klečanja još u ožujku 2021. godine, a i sam je naletio na brojne uvrede nakon svog poteza.

"Nema ispravne ili pogrešne odluke, ali za mene osobno klečanje je postalo rutinski dio prije početka utakmica i postalo je nevažno klečimo li ili stojimo kad opet dobivamo uvrede. Kao društvo, trebamo se više educirati u školama i kompanije koje se bave društvenim mrežama trebaju poduzeti snažnije poteze prema onima koji vrijeđaju", izjavio je Zaha.