JOŠ I TO...

Martin Braithwaite ne želi napustiti Barcelonu dok mu ne isplate ugovor.

Danski reprezentativac Martin Braithwaite ne želi napustiti Barcelonu sve dok mu ne isplate ugovor do kraja. Jasno je poručio rukovodstvu katalonskog kluba da će otići iz kluba tek kada mu isplate osam milijuna eura za ostatak ugovora.

Barcelona je u nezavidnoj situaciji, mora prodavati i rješavati se ugovora kako bi zadovoljila financijski fair-play, a znamo već koliko kalkulira što će s De Jongom.

Pravne zavrzlame oko ugovora

Barcelona ima priliku otpustiti Braithwaitea da ne dobije kaznu od FIFA-e. Naime, igrači stariji od 28 godina i koji su dvije godine u klubu mogu biti otpušteni bez kazne FIFA-e za klub, u drugim slučajevima (otpuštanje prije dvije godine u klubu) kazna je zabrana registriranja novih igrača u dva naredna prijelazna roka.

S obzirom na to da je Braithwaite došao tijekom veljače 2020. u Barcelonu, ona ga može otpustiti na gore navedeni način bez kazne.

Ništa ne bi bilo čudno da 31-godišnji Danac nije jedan od najbogatijih nogometaša na svijetu, a prema magazinu Forbes vrijednost njegove tvrtke procjenjuje se na 250 milijuna dolara. Kompaniju je osnovao zajedno s ujakom, prvenstveno se bave nekretninama u SAD-u, ali i širom svijeta.