UŽASNE SCENE U ARGENTINI

Na utakmici regionalnog takmičenja u Argentini između Garmensea i Deportivo Independencije jedan od nogometaša brutalno je napao glavnu sutkinju meča Dalmu Magali Cortadi.

Naime, do incidenta je došlo u trenutku kada je sutkinja dosudila prekršaj i potom kaznila dvojicu nogometaša, a zatim je treći dotrčao iza leđa te je udarcem šakom u glavu oborio na travnjak.

Sramotni potez bio je djelo Cristiana Tironea koji je nakon završetka utakmice i uhapšen.

U međuvremenu je u teren utrčao i pomoćni sudija koji je zaustavio napadača te možda spriječio i katastrofu.

"Završila sam na promatranju zbog ogrebotina po tijelu i udarca u glavu. Također mi je napravljen i CT kako bi se ustanovilo imam li još povreda. Čitava situacija mi stvara probleme i na poslu jer mi onemogućava normalni rad. Sada moram biti jaka. Sama utakmica je bila mirna sve do tog trenutka. Ništa ga nije moglo opravdati da se odluči na takav potez. Sada ćemo vidjeti šta će biti dalje i kakve ćemo pravne korake poduzeti. Pravda mora biti zadovoljena. Ovdje spol ne bi trebao biti bitan. Tražimo pravdu i ovaj čovjek mora platiti za to što je učinio, to je jedino važno", oglasila se Dalma iz bolnice.

Inače, nakon što je sutkinja udarena nekoliko policajaca je uletjelo na teren i uhvatilo Tironea koji se također borio i protiv organa reda i mira.