ŽESTOKO NA TRENINGU

Nogometaši PSG-a Lionel Messi i Sergio Ramos u ponedjeljak su na treningu imali nešto manji verbalni sukob jer je španski defanzivac tokom jednog napada udario i odgurnuo Argentinca.

Spomenuti dvojac je čak 16 godina bio ljuti rival u okršajima Reala i Barcelone, a iako su sada u istom timu, situacija se nije previše promijenila i nema previše ljubavi između Ramosa i Messija.

Da je to tako, pokazuje i snimak s treninga na kojem se vidi kako Messi prolazi pored Ramos, a ovaj ga udara po nogama i odguruje rukama, što se Argentincu nije svidjelo i odmah je prišao Ramosu da popriča s njim.

Messi mu je vjerovatno poručio da ga ne bi trebao tako faulirati na treningu, na što je ga je Ramos samo potapšao po glavi. Ipak, očigledno je da između ova dva igrača nema previše simpatija i da su u suštini mnogo različite ličnosti.

Ramosov ugovor s PSG-om važi do 2023. godine, a prošle sezone se nije previše naigrao iako je u ovaj francuski klub stigao kao veliko pojačanje iz Real Madrida. Došao je povrijeđen i tokom čitave sezone tražio je način da se oporavi i igra konstantno, ali u tome nije uspio.