ŽELI GA ROMA

Nizozemski nogometaš Georginio Wijnaldum nakon samo godinu dana napustit će PSG i promijeniti sredinu, a trenutno je najbliži ekipi Rome koja ga želi dovesti u svoje redove.

Dobro obavješteni novinar Fabrizio Romano tvrdi da su dvije strane postigle dogovor o rastanku i da je Nizozemac trenutno u potrazi za novim klubom. Postoji mogućnost da će ostati igrač PSG-a, odnosno da će otići na jednogodišnju posudbu.

Mediji u Italiji pišu da Roma u svoje redove želi dovesti ovog vrlo agilnog veznog igrača, ali da do sada nije bilo zvanične ponude iako postoji obostrani interes da se ova saradnja desi.

Wijnaldum je u PSG stigao iz Liverpoola kao slobodan igrač, a iako se očekivalo da će biti veliko pojačanje za tim, na kraju se nije pokazao kao takav i još u januarskom prijelaznom roku se spominjao njegov odlazak iz Pariza.

Prošle sezone je ukupno odigrao 31 ligaški meč za francuski tim i postigao je samo jedan gol. Pored spomenute Rome, ranije je interes za Wijnalduma pokazao Arsenal, no Topnici su davno odustali od ovog igrača i okrenuli se nekim drugim metama.