ŠOK NA MEAZZI

Jedan od najboljih defanzivaca Serije A Gleison Bremer postaje novi igrač Juventusa, potvrdio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Saga oko Bremera dobila je neočekivan rasplet. Igrač kojeg su svi vidjeli u Interu na kraju je završio u Juventusu nakon što se Stara dama prije nekoliko dana uključila u borbu.

Brazilski stoper dominirao je Serijom A u dresu Torina i već odavno nadmašio apetite Bikova u kojima je nastupao. Čekalo se ljeto i njegov potpis za Inter, ali je sve propalo.

Bremer je imao dogovor s Interom i dva kluba su našla zajednički jezik. Međutim, u priču se prije nekoliko dana uključio Juventus, ponudio više novca igraču i klubu i Brazilac dolazi u Juventus kao veliko pojačanje koje će zamijeniti Matthijsa de Ligta, koji je prešao u Bayern.

Kako je potvrdio Fabrizio Romano čuvenim riječima "Here we go", postignut je potpuni dogovor i Juventus će platiti gradskom rivalu 40 miliona eura, plus sedam miliona u eventualnim bonusima.

Torino je prihvatio ponudu nakon što je Inter pokušavao da snizi cijenu za nekoliko miliona. Bremer će potpisati petogodišnji ugovor s Juventusom i zarađivat će pet miliona po sezoni.

Posljednja Interova ponuda glasila je 30 miliona eura plus igrač, no nedovoljno za Torino nakon što se Juventus uključio u priču. Zanimljivo, Inter i nogometaš postigli su dogovor oko plate još prije šest mjeseci.