Llapi -Budućnost

Duel UEFA-ine Konferencijske lige između kosovskog KF Llapi i Budućnosti iz Crne Gore ni ovaj put nije protekao bez provokacija, a sada su domaći navijači uz kartu Crne Gore s otcijepljenim dijelom poručili: "Vi ste sljedeći".

Povišenih tenzija na meču dva spomenuta kluba bilo je i u prvom meču u Podgorici, a tada su navijači Budućnosti istakli parolu "Onamo braćo, spremajmo hod", što je dio narodne himne Crne Gore na prelazu iz 19. u 20. vijek. Uz tu poruku, skandirali su pjesmu "Idemo u Srbiju".

Nakon toga iz KF Llapi su objavili saopćenje za medije te pozvali na "mobilizaciju cijelog albanskog naroda", navodeći da žele odgovoriti svima koji su pokazali mržnju prema cijelom albanskom narodu, a već tada se znalo da ni uzvratni meč neće proći bez tenzija i novih provokacija.

I tako su, na meču u Prištini, podigli transparent sa mapom Crne Gore od koje je otcijepljen jedan dio i uz nju istakli poruku: "Vi ste sljedeći". Jasno, ovakvo njihovo ponašanje privuklo je veliku pažnju svih regionalnih medija.

Što se tiče same utakmice, uzvratni susret je završio rezultatom 2:2, a nakon pobjede od 2:0 u prvom meču, Budućnost je tim koji ide u 2. pretkolo.