Velike vijesti za navijače

Navijači Barcelone s velikim nestrpljenjem očekuju narednu sedmicu, a klub bi prema najavama medija iz Španije trebao završiti tri velika posla koja su od velike važnosti za budućnost tima.

Naime, katalonski Mundo Deportivo tvrdi da je krilni napadač Barcelone Ousmane Dembele dogovorio produženje saradnje s klubom i to nakon što je prihvatio 40 posto slabiju ponudu za novi ugovor, od onog koji je odbio u decembru prošle godine.

Navodi se da bi Dembele trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a da je trener Xavi insistirao na njegovom ostanku navodeći ga kao najvažnijeg igrača u ekipi.

Dalje se navodi kako je klub odustao od prodaje Frenkie De Jonga u Manchester United i da će ovaj nizozemski igrač ostati u klubu i naredne sezone, ali i da je klub na pragu potpisa velikog pojačnaja za narednu sezonu.

Klub će, prema najavama koje su se pojavile posljednjih sati, platiti 55 miliona eura plus 10 miliona eura u bonusima za krilnog napadača Leedsa Raphinhu, te da će s tim u vezi pobijediti Chelsea i Arsenal koji su se također borili za potpis ovog agilnog igrača.

Brazilac je još u martu dogovorio lične uslove i ostalo je samo da Barcelona i Leeds postignu dogovor, no u cijelu priču se uključio Chelsea koji je poslao 60 miliona eura za ovog igrača, što je bila cifra koju je Leeds prihvatio.
Ipak, njegova želja da karijeru nastavi u Barceloni na kraju će izvjesno biti i presudna.