PRVI PREGOVORI

Jedan od čelnih ljudi Bayerna Hasan Salihamidžić sutra će otputovati u Torino na pregovore u vezi s transferom igrača Juventusa Matthijasa De Ligta u ovaj njemački klub.

De Ligt će gotovo izvjesno napustiti Juventus u ovom prijelaznom roku, a ranije je interes za njegov potpis pokazao Chelsea, no sada se u utrku uključio i Bayern i bit će zanimljivo vidjeti kakvu odluku će na kraju donijeti ovaj defanzivac iz Nizozemske.

Bayernu će De Ligtu ponuditi ugovor do 2027. godine s godišnjom platom od 18 miliona eura, što bi trebalo biti dovoljno da se dogovore lični uslovi, no jasno je da će teži dio zadatka biti pregovori s Juventusom u vezi s obeštećenjem i koliko će Bayern platiti Staroj dami za transfer ovog igrača.

Mediji u Italiji su ranije pisali da Juventus cijeni De Ligta na minimalno 70 miliona eura, no poznavajući transfer politiku Bayerna, oni će uraditi sve da maksimalno smanje traženu cijenu i da se pokušaju dogovoriti s čelnicima Stare dame na cifru između 50 i 60 miliona eura.

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura, a iako je ranije govorio da u ovom klubu planira svoju budućnost, odbijanjem ugovora jasno je poručio da je promijenio svoje planove i da je spreman saslušati ponude drugih klubova.