DVA VELIKA POJAČANJA

Konačno se aktivirao Chelsea na transfer tržištu, a kasno sinoć osigurano je dovođenje velikog pojačanja iz Manchester Cityja, Raheem-Sterling

Sterling već neko vrijeme pregovara sa Chelseajem i stvari su sinoć konačno dobile svoj rasplet. Klubovi su dogovorili veliki transfer koji će zvijezdu reprezentacije Engleske dovesti na Stamford Bridge.

Ugledni novinar Fabrizio Romano potvrdio je da su dva kluba dogovorila transfer u iznosu od 53 miliona eura. Također, Građani će inkasirati još 12 miliona eura u slučaju aktivacije klauzula na račun bonusa.

Chelsea je tako "dobro" prošao zbog toga što Sterlingu ističe ugovor naredne sezone i ušao bi u posljednju godinu ugovora sa Cityjem tako da bi mogao napustiti klub besplatno. Rukovodstvo Cityja nije željelo dozvoliti da zvijezda ode besplatno, tako da predstavlja najveće pojačanje u eri novog vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja.

Sterling će potpisati ugovor do 2027. godine uz opciju produženja na još jednu godinu. Trener Thomas Tuchel već je razgovarao s brzonogim ofanzivcem kojem će to biti treći veliki engleski klub nakon Liverpoola i Cityja.
No, to nije sve. Plavci su nadomak dovođenja još jedne zvijezde Cityja pošto je na pragu realizacija transfera Nathana Akea.

Nizozemski stoper karijeru je počeo u Chelseaju, ali nikada na Stamford Bridgeu nije dobio ozbiljnu šansu. Prošao je put preko Bournemoutha i Cityja i sada će ga Chelsea vratiti za oko 50 miliona eura.