NEZADOVOLJAN U UNITEDU

Chelsea je trenutno favorit za dovođenja Cristiana Ronalda koji se nije pojavio na pripremama Manchester Uniteda zbog "porodičnih razloga", a iza svega se krije namjera Portugalca da napusti klub, pišu britanski mediji.

Naime, novi Chelseajev vlasnik Todd Boehly se želi odmah dokazati navijačima tako da je odlučio krenuti po najpopularnijeg nogometaša svijeta.

Iako je United bio voljan odbijati ponude za Ronalda budući da je u planovima novog menadžera Erika Ten Haga, posljednje informacije govore da su ga pristali prodati za 15 miliona eura.

U tom slučaju bi ostalo još samo da Ronaldo dogovori uslove sa Chelseajem, što bi moglo biti potencijalni problem za transfer zbog plate Portugalca.

Podsjetimo, United nije uspio izboriti učešće u Ligi prvaka, a Ronaldo se želi takmičiti na najvišem nivou pa zbog toga želi otići iz kluba koji je imao lošu prošlu sezonu.

Ronaldo bi eventualnim transferom bio samo jedno od velikih pojačanja Chelseaja ovog ljeta budući da je navodno već dogovoren dolazak i Raheema Sterlinga za oko 50 miliona eura.

Plavci pokušavaju riješiti i problem u odbrani odlaskom nekoliko standardnih igrača, a najviše se u posljednje vrijeme spominjao Juventusov Matthijs de Ligt.