NEMA OPROSTA

Životna drama Christiana Eriksena dobila je predivan rasplet transferom u Manchester United, ali taj prelazak nisu mu baš svi oprostili.

Godinu dana nakon srčanog udara, koji je zaprepastio svijet, Eriksen je iz Brentforda prešao u Manchester United i tu će potpisati trogodišnji ugovor. Crvenim đavolima će pomoći u veznom redu i donijeti dimenziju više u kreaciji igre.

Ipak, taj transfer neće mu oprostiti svi. Najdublji trag ostavio je u Tottenhamu s kojim je igrao finale Lige prvaka i bio viceprvak Engleske. Tako je na stranicama navijača Tottenhama objavljen videosnimak paljenja dresa Eriksena s brojem 23 kojeg je nosio u Sjevernom Londonu.

Eriksen je dres Tottenhama nosio od 2013. do 2020. godine i tu razvio nogometno ime postavši jedan od najboljih playmakera na svijetu. No, u ovom klubu očigledno misle kako je napravio izdaju jer je prešao u rivala u borbi za visok plasman u engleskom nogometu.

S druge strane, smatraju ga "izdajnikom" u još jednoj ekipi. U pitanju je Brentford koji ulazi u drugu uzastopnu sezonu u engleskoj eliti.

Naime, Eriksenu je Brentford pružio šansu kada niko nije. Popularne Pčelice rizikovale su i postale prvi klub Danca nakon srčanog zastoja, a on im se odužio dobrim igrama na terenu.

Nakon što mu je istekao polugodišnji ugovor s Brentfordom, imao je ponudu za nastavak saradnje, ali je odlučio napustiti klub. Stoga, brojni navijači su ga prozivali na društvenim mrežama.