Izostanak s treninga

Cristiano Ronaldo želi napustiti Manchester United, objavili su svjetski mediji i novinari koji prate promjene igrača u ovom prelaznom roku. Razlog je navodna neambicioznost kluba s Old Trafforda i Ronaldo razmatra opcije koje su pred njim.

Činjenicu da se danas neće pojaviti na treningu s ostalim saigračima neki guraju u istu priču njegove želje za odlaskom, piše Index.hr.

Portugalski napadač poručio je klubu da je iza njegova izostanka s treninga stoje "porodični razlozi", a lokalni mediji navode da ih je United i prihvatio.

Korisnici Twittera ne vjeruju da su Ronaldova opravdanja istinita, već tvrde da će se ovakvo njegovo ponašanje produžiti i da će napustiti klub.

Unitedov tim već odrađuje predsezonske treninge, a danas će se priključiti igrači koji su bili na reprezentativnim okupljanjima tokom prošlog mjeseca.

Prema pisanju popularne Marce, jedini klubovi u koje Ronaldo može preći ako ode iz Uniteda su PSG ili u drugi klub Premier lige, jer su jedini koji mogu priuštiti da plaćaju Portugalca. Iako su ranije kružile glasine da bi Ronaldo mogao preći u Bayern Munchen, Marca navodi da njemački klub neće dovesti Unitedovog igrača čak ni ako iz Bayerna ode Robert Lewandowski.