Njena cijena je skoro pola milijarde eura

Ljetni prijelazni rok je službeno tek počeo, a već se dogodilo nekoliko velikih transfera. Klubovi su nešto oprezniji nego prije pandemije koronavirusa, ali veliki novac se svejedno troši. Da je to tako pokazuje i najskuplja ekipa ovog prijelaznog roka koja je plaćena 459,5 miliona eura, prenosi SN.

Golman i defanzivci

Najskuplji golman trenutno je Gavin Bazunu, reprezentativac Irske koji nije dobio pravu priliku na "Etihadu" te je za 14 miliona eura prešao u redove Sautemptona.

Na desnom beku je Ramus Kristensen, još jedan igrač na kojem je Salcburg lijepo zaradio. Danski reprezentativac je došao prije tri godine iz Ajaksa za 5 miliona eura, a sada je otišao u Lids za 13 miliona. I stoperski par dolazi iz kluba s Otoka. Radi se o Svenu Botmanu, kojeg je Njzkasl kupio od Lila za 37 miliona eura, te Nayefu Aguerdu, koji je iz Rena prešao u Vest Hem za 35 miliona eura.

Na lijevom beku je prvi igrača čiji se transfer nije dogodio u neki od premierligaških klubova. Riječ je o Mathiasu Oliveri koji je za 11 miliona eura iz Hetafea prešao u Napoli.

Vezni red i napad

Vezni red predvodi Aurelien Tchouameni, veliko pojačanje Reala koje je u 'Kraljevski klub' došlo iz Monaka za 80 miliona eura što je, trenutno, i najskuplji transfer cijelog ljeta. Tu je i Vitinha, 22-godišnji Portugalac koji je za 41,5 miliona eura iz Porta prešao u PSG. Portugalac je i Fabio Vieira, i on je otišao iz Porta i to u Arsenal za 35 miliona eura.

U napadu se opet vraćamo transferima klubova iz engleske lige. Predvodi ga Erling Haaland koji je iz Borusije Dortmund za 60 miliona eura prešao u Mančester siti, a tu su još Darwin Nunez, pojačanje Liverpoola kojeg su Redsi platili Benfici 75 miliona eura, te Richarlison koji je za 58 miliona eura dres Evertona zamijenio novim -  Totenhemovim.