DRUGA STRANA SPORTA

Haos u Argentini - proslavljeni fudbaler Gabriel Milito dospio je u središte tamošnje javnosti zbog incidenta koji je izazvao tokom utakmice protiv Sentral Kordobe kada se potukao s protivničkim pomoćnim trenerom.

Veliki skandal

Nekadašnji igrač Barcelone napravio je žestok skandal, posle kojeg je čak završio u policiji! Militova ekipa Argentinos Juniors slavila je u spomenutom meču 6. kola sa 2:1, ali su to uradili bez trenera koji je u 38. minutu zaradio direktan crveni karton zbog prigovora.

Uz to, on je ušao i u konflikt s asistentom protivničke ekipe Fakundom Garekom, koji je također isključen, nakon čega je sukob dvije strane nastavljen u tunelu. Ubrzo je verbalni sukob prerastao u fizički obračun.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama se jasno može vidjeti kako je u jednom trenutku došlo i do razmjene udaraca, u čemu je prednjačio Milito, a obezbjeđenje je na kraju uz mnogo muke uspjelo da razdvoji ratoborne trenere.

Pušten na slobodu

Zbog ovakvog nasilničkog ponašanja, Milito je čak bio i priveden i policijskim vozilom je prebačen u stanicu. Tamo je dao izjavu, a nakon svega je pušten na slobodu i sa ekipom se vratio kući, prenosi "Mondo".

Milito je u igračkoj karijeri nosio dresove Independijentea i Saragose, prije nego što je 2007. pojačao Barcelonu. U trenerskoj karijeri je vodio Estudijantes, Independijente, O'Higins, dok je od prošle godine na klupi Argentinos Juniorsa.