MOŽETE LI IH PREPOZNATI?

Jedan od najjačih sastava koje je reprezentacija Brazila ikada imala u svojim redovima, ona sa Svjetskog prvenstva iz 2002. godine, okupila se u Rio de Janeiru.

Brazilski nogometaši proslavili su 20. godišnjicu osvajanja titule svjetskog prvaka, koja je ujedno i posljednja za ovu slavnu selekciju.

U Rio de Janeiru organizovana je posebna svečanost sa brojnim zvanicama, a "društvo" im je pravio upravo onaj pehar kojeg je družina podigla 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Na ceremoniji bio je prisutan gotovo cijeli tim koji je osvojio titulu prvaka svijeta. Među njima bili su Ronaldo, Rivaldo, Cafu, Dida, Edilson, Lucio...

Svi su nosili dresove s brojevima u kojima su nastupili 30. juna 2002. godine. Među najvećim zvijezdama koje nisu bile prisutne izdvajaju se bivši osvajači Zlatne lopte Ronaldinho i Kaka.

Za ovu generaciju važi da je jedna od najboljih reprezentacija ikada, a mnogi misle da je čak i na samom vrhu. Kapiten ove ekipe iz 2002. godine Cafu održao je emotivan govor i obratio se svojim bivšim saigračima na manifestaciji.

Mnogi od ovih legendarnih nogometaša ostali su u sportu, dok neki žive mirnim životom. Tako Rivaldo uživa s porodicom na Floridi i daleko je od nogometa.

S druge strane, Ronaldo je vlasnik dva kluba (Valladolid i Cruzeiro), dok je Cafu pokrenuo humanitarnu organizaciju i pomaže siromašnima u Brazilu. Gilberto Silva je danas nogometni menadžer, a radio je i kao tehnički direktor u Panathinaikosu, dok se Roberto Carlos okušao u trenerskom poslu.