PRIJELAZNI ROK

Želja šefa stručnog štaba Barcelone Ćavija (Xavi) bila je da Roberta Levandovskog (Lewandowski) dobije do početka priprema u SAD, koje su planirane za sredinu jula. No, više niko ne vjeruje da će se to desiti, iako pregovori sa Bajernom traju već mjesecima. Ali njemački i katalonski mediji su saglasni: Blaugrana je krenula u novu ofanzivu.

Treća ponuda
Na stolu Bajerna je treća Barsina ponuda. Poslije papira na kojima je pisalo prvo 32.000.000, pa prošle nedjelje 35.000.000 eura, Katalonci su sada povisili ulog i nude 40.000.000 eura fiksno, plus 5.000.000 u bonusima.

U Bajernu su od starta bili pri stavu da neće ni pregovarati za sumu manju od 50.000.000, ali Barcelona se sada opasno približila tom zahtjevu. I pitanje je da li će ići dalje, jer ipak govorimo o igraču koji u avgustu slavi 34. rođendan, a također, ulazi u posljednju godinu ugovora. Svima je jasno da još može da doprinese, ali je isto tako jasno da neće moći da vrati finansijsku investiciju, a i pitanje je koliko će još trajati.

Pragmatični Nijemci su ipak svjesni da je predsjednik Barse Đoan Laporta (Joan) u nezgodnoj situaciji i da navijačima mora da ponudi neko bombastično pojačanje.

Igra živaca
Mnogi ipak sumnjaju da Bajern samo čeka da Barcelona dogovori prodaju Frenkija de Jonga Mančester junajtedu. U tom slučaju bi na njen račun leglo minimum 65.000.000 eura, a Bajern bi to mogao da iskoristi da dodatno podigne zaradu. Igra živaca. Pa ko izdrži.