Inspirativna sportska priča dolazi nam iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Naime, fudbalska akademija za djecu "JAcademy Sarajevo" na društvenim mrežama je podijelila fotografiju uz opis kako su svi igrači u jednoj generaciji u znak solidarnosti sa svojim saigračem, koji je ostao bez pola zuba, ofarbali svoje zube tako da svi izgledaju isto.

Objavu prenosimo u cijelosti.

- Na odmor odlazimo sa pričom koju ćemo svi pamtiti i koja je sigurno najinteresantnija ove sezone. Dječak Nedim je na jučerašnjoj utakmici doživio nezgodu i ostao bez polovice zuba ostavljajući srce na terenu.

Armija drugara je bila uz Nedima i pomogla mu da ovaj šok brzo prebrodi i nastavi dalje. Nakon pregleda doktora sa suzama u očima dječak pita: "Treneru, hoću li moći igrati sutra".

Nedim je stisnuo zube i došao na današnje utakmice. U znak solidarnosti sa njim svi su ofarbali svoje zubiće i bili su kao jedno! Tako i izgledaju na terenu i izvan njega.

Ostvareni rezultat i medalja na turniru je totalno nebitna i ide u drugi plan. Drugarstvo je pobijedilo ovaj put i krezavi osmijeh na njihovim licima - piše u objavi akademije.

 

Faktor