POJAČAVAJU ODBRANU

Ekipa PSG-a u narednoj sedmici planira kompletirati transfer Milana Škriniara iz Intera, a oni su spremni platiti timu iz Serije A čak 60 miliona eura za usluge ovog defanzivca.

Mediji u Italiji pišu da je ključ ovog transfera zapravo Achraf Hakimi, defanzivac PSG-a koji je također iz Intera došao u Francusku, a koji ga je uvjerio da je Pariz prava sredina za njega i da bi se trebao okušati u jednom od najboljih timova Evrope.

Nakon telefonskog razgovora s Hakimijem, Škriniar je dao zeleno svjetlo za prelazak u Pariz, a ostaje da se još klubovi dogovore u vezi s obeštećenjem. PSG nudi blizu 60 miliona eura, dok bi Inter htio deset miliona više, pa se očekuje da bi se dva kluba trebala naći "negdje na sredini".

Škriniaru će "olakšavajuća" okolnost biti i plata od sedam miliona eura po sezoni, što je znatno više nego što zarađuje u Italiji.

Nakon što je Mbappe produžio ugovor s PSG-om, ovaj klub aktivno je počeo planirati narednu sezonu i ekipu s kojom napokon žele osvojiti trofej Lige prvaka. Ono što je ostalo nejasno jeste budućnost Neymara. Brazilac želi ostati u Parizu, dok bi ga čelnici kluba rado vidjeli u nekoj drugoj sredini.