UDARIO POMOĆNIKA

Na utakmici nigerijskog šampionata između ekipa Kano Pillars FC i Dakkada FC viđen je jedan od najvećih skandala u historiji nogometa. Nakon što su gosti izjednačili na 1:1 u 92. minuti, desila se nevjerovatna scena.

Gosti su postigli gol nakon lijepe akcije i proslavljali su izjednačenje. Linijski sudija koji je pomno pratio akciju vraćao se ka centru kada je na teren utrčao predsjednik domaćeg kluba Yahaya Surajo i udario ga je šakom u glavu.

Čak je i na službenom Twitter nalogu nigerijske lige napisano da je Dakkada izjednačila, ali prema pisanju tamošnjih medija, glavni i linijski sudija primili su prijetnje smrću i odlučili su poništiti gol kako bi "čitavi" napustili teren.

Gol je poništen zbog ofsajda, iako je prema medijskim izvještajima jasno da ga nije bilo. Situacija čak nije bila ni sumnjiva i poništen je čist gol.

Kano Pilliers je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja s četiri utakmice do kraja i prestigli su na tabeli Dakkadu, a nakon svega Nogometni savez Nigerije suspendovao je predsjednika domaćeg kluba Yahayu Suraja zbog "nesportskog" ponašanja.