ZVIJEZDA U ŠVEDSKOJ

Milan se sprema zaključiti transfer Kosovare Asllani, švedske napadačice rođene 1989. godine koja je posljednje dvije godine nastupala za Real Madrid i koja će uskoro potpisati ugovor s Rossonerima.

Za mjesec dana napunit će 33 godine, a u Švedskoj je smatraju "ženskim Ibrahimovićem". I ona kao Ibrahimović igra na poziciji napadača, rođena je u švedskom gradu Kristianstadu, a ima kosovsko-albansko porijeklo. Na zglobu čak ima istetoviranog albanskog orla.

Kao dijete, u Švedskoj je bila predoređena da bira između hokeja na ledu i nogometa, ali odlučila se za najvažniju sporednu stvar na svijetu i nije pogriješila, jer je do sada igrala za klubove poput PSG-a, Manchester Cityja i Real Madrida.

Sa Švedskom Asllani je osvojila dvije olimpijske srebrne medalje, evropsku bronzu i svjetsku bronzu. Njena tajna je trening, posebno trening gornjeg dijela tijela. S obzirom da ima vrlo mišićave noge, posebnu pažnju posvećuje ostatku kako bi tijelo uvijek bilo u ravnoteži.

Ona je netipična napadačica, zapravo ne igra samo kao centarfor, već je igračica s velikom brzinom i ubrzanjem. Jedna od njenih glavnih karakteristika je brz sprint sa loptom.

Kosovare Asllani u Švedskoj smatra se zvijezdom, iako je vrlo ponosna na svoje albansko i kosovsko porijeklo. Zbog toga se itekako zalaže u borbi protiv rasizma i borbi za ravnopravnost spolova.

Kosovare Asllani također se bavi modom. Pozira za velike brendove, učestvuje je u raznim dokumentarcima, a kad prestane igrati nogomet, vjerovatno će se okušati na TV-u.