U subotu je odigran revijalni meč koji je skupio toliko nogometnih legendi i aktuelnih zvijezda da su svi gledatelji mogli uživati. Naravno, najveću pažnju privukao je Ronaldinho.

Po mnogima najveći talent kojeg je svijet ikada vidio priredi šou gdje god se pojavi, a tako je bilo u Miamiju u subotu gdje su se sastale dvije ekipe u egzibiciji, a to su Tim Ronaldinho i Tim Carlos.

Utakmici su prisustvovale legende poput Ronaldinha, Roberta Carlosa, Rivalda, Cafua, Davida Trezegueta, Patricka Kluiverta, Renea Higuite i brojnih drugih, a nastupile su i današnje nogometne zvijezde kao što su Vinicius Junior, Paul Pogba, Alphonso Davies, Paulo Dybala...

Utakmica je završena pobjedom Tima Carlos rezultatom 12:10, ali je šou "ukrao" Ronaldinho koji je izazivao ovaciju publike kad god bi dobio loptu.

Iako se vidi višak kilograma i sporija kontrola lopte, evidentno je da još uvijek u svojim nogama posjeduje magiju koja više nikada nije viđena na nogometnim terenima.

Ronaldinho (42) postigao je lijep prvi pogodak, a tokom cijele utakmice igrao je u prepoznatljivom stilu uz pomoć kojeg je došao do Zlatne lopte svojevremeno.

Najljepši detalj susreta Ronaldinho je "proizveo" u 57. minuti. Kao što je to radio tokom karijere, magični Brazilac je nevjerovatnim "no-look" dodavanjem proigrao Dybalu, ali se Argentinac spetljao s loptom.