POGREŠNA ODLUKA

Sadio Mane nije još zvanično fudbaler Bajerna, ali pitanje je dana kada će to postati. Ljekarski pregledi u Minhenu već su zakazani, tako da je izvjesno da će Senegalac naredne sezone nastupati za njemački klub.

Bogata karijera
Čitav posao koštat će Bavarce oko 40.000.000 eura, a ugovor bi trebalo da bude potpisan na tri godine. No, po mišljenju nekadašnjeg napadača reprezentacije Velsa i Liverpula u sezoni 1991/1992, Dina Sandersa, bit će to protraćene godine u Maneovoj bogatoj karijeri. Naime, bivši fudbaler smatra da golgeter iz Senegala griješi što napušta Liverpul, jer u Njemačkoj neće imati isti izazov kao u Engleskoj.

- Ništa protiv kluba, Bajern je veliki klub, ali liga nije ni približno izazovna za igrača kakav je Mane. Davat će golove, pobjeđivaće iz kola u kolo 5:0, tamo samo jedan klub može da osvoji titulu, podsjeća Sanders na Bajernovu desetogodišnju dominaciju Bundesligom.

Mane je u klub sa Enfilda stigao prije šest godina iz Sautemptona (za sličan iznos po kojem će biti prodat Bajernu) i sa "Redsima" je osvojio Ligu šampiona (dvaput bio drugi), Premijer ligu, FA kup, Liga kup, Svjetsko prvenstvo za klubove i Superkup Evrope.

- U Bajernu će moći da se zavali u fotelju, upali cigaretu i igra u trećoj brzini. Tako će raditi dvije godine i upropastit će najbolje godine svoje karijere. Kada nekome bude pokazivao svoju vitrinu s trofejima, medalje osvojene sa Bajernom bit će negdje pozadi, uvjeren je Velšanin.

Ne mogu da vjerujem da se to dešava
Nikako nije jasno Saundersu zašto je Senegalac izabrao odlazak.

- Ne mogu da vjerujem da se to dešava, nije mi jasno kako je došlo do toga. Ima 30 godina, najveći dio svoje karijere proveo je u Liverpulu. Od kada je došao u klub, a posebno posljednjih šest mjeseci, igra fantastično, nezaustavljiv je, razočaran je nekadašnji fudbaler Liverpula, Aston Vile, Galatasaraja, Benfike...

Mnogi bivši igrači Liverpula dijle njegova osjećanja zbog Maneove odluke da promijeni sredinu. Među njima i čuveni Džejmi Karager.

- Moj omiljeni fudbaler Liverpula u ovoj eri odlazi. Lak za održavanje, partije na visokom nivou i nikada povrijeđen! Trofeja i golova u izobilju - istinska legenda Liverpula. Hvala ti Sadio, poručio je nekadašnji defanzivac.