NAJAVIO OSVETU, ALI...

Nogometaš Real Madrida Rodrygo otkrio je riječi kojima je hrvatski igrač Luka Modrić provocirao Mohameda Salaha nakon što je Kraljevski klub pobijedio Liverpool u finalu Lige prvaka i osvojio 14. titulu u ovom takmičenju.

Real je tada slavio golom Viniciusa u drugom poluvremenu, a iako je Liverpool imao mnogo više od igre kao i bolje šanse tokom 90 minuta, na kraju je heroj španskog tima bio golman Courtois koji je sjajnim odbranama u nekoliko navrata zaustavio pokušaje tima s Anfielda.
  Kako je prije utakmice finala Lige prvaka najavio osvetu za poraz od istog tima 2018. godine, Salah se nakon još jedne izgubljene utakmice morao suočiti sa svojim riječima i najavama, što je u jednom trenutku iskoristio Modrić i "spustio ga na zemlju".

Dok su igrači Liverpoola išli po medalje koje se uručuju poraženoj ekipi, Modrić je dobacio jednu rečenicu Salahu, a sve to otkrio je Rodrygo.

"Imam ispričati jednu zanimljivu situaciju nakon finala. Igrači Liverpoola su prolazili pored nas, Salah je bio utučen, a Modrić je bio na čelu, pozdravio ga je i rekao mu: 'Dobro, dobro, probaj opet sljedeći put...'. Umro sam od smijeha", otkrio je Realov igrač.
  Modrić je u Real stigao prije deset godina iz Tottenhama i s Kraljevima je osvojio 19 trofeja od koji su čak pet Liga prvaka.

Nedavno je produžio ugovor na još jednu godinu, a rekao je da nastavlja s jednakim entuzijazmom i željom kakvu je imao od prvog dana.