PROVJETRAVANJE SVLAČIONICE

Nizozemski trener je odlučan i u promjeni drugih stvari u i oko ekipe

Kriza u Mančester junajtedu traje već nekoliko godina. No, i dalje je pri vrhu Premieršipa, ali trofeja nema još od sezone 2016/17 kada su osvojeni Evropska liga, Liga kup i "Community Shield". Naslov prvaka Engleske čeka se od 2016. godine, a kada se zna da su u međuvremenu vrh engleskog fudbala zaposjeli gradski rival Siti i Junajtedu omraženi Liverpul, onda je očaj navijača kluba s Old Traforda još veći.

Ozbiljan posao

Svi ti navijači se nadaju kako će se stvari promijeniti dolaskom Erika ten Haga na klupu. Ovaj nizozemski trener radio je dobar posao u Ajaksu, a sada ga očekuje puno ozbiljniji posao u Mančester junajtedu. Sudeći po prvim potezima, on je cijeloj priči pristupio i više nego ozbiljno. Naime, engleski "Sun" piše kako su svi članovi Junajteda koji će raditi s Ten Hagom dobili e-mail u kojem im je on objasnio u kojem smjeru želi da se razvija njegov projekt na Old Trafordu te koji su njihovi zadaci. Ono najvažnije što im je poručio je da moraju eliminirati ego.

- Fudbal je ekipni sport i nitijedan pojedinac nije važniji od drugoga - napisao je Ten Hag.

Nizozemski trener je odlučan i u promjeni drugih stvari u i oko ekipe. Tako on želi da se igrači profesionalno ponašaju i kada su van terena, odnosno kluba pa želi znati i što oni rade u privatnim životima. Naravno, to se odnosi na onaj dio koji može naštetiti treninzima i pripremama za utakmice, a "Sun" donosi kako će to biti povratak u doba kad je na klupi Junajteda bio Aleks Ferguson (Alex).

Novi trofeji

- Ferguson je znao apsolutno sve o svojim fudbalerima, rekli su s Old Traforda engleskom listu.

Ten Hag je od Mančester Uniteda tražio i angažman novog kuhara s kojim će zajedno raditi na jelovniku za igrače. Želi kontrolirati i što igrači unose u sebe i u kojoj količini.

No, novi trener Junajteda će i drastično promijeniti izgled svlačionice, a iz kluba su već objavili kako šest igrača neće biti u njoj sljedeće sezone - Pogba, Matić, Mata, Grant i Kavani, a još pet igrača iz Mančesterove akademije je dobilo slobodne papire. Bit će sigurno i pojačanja, jedno od njih je možda De Jong (Frenkie) o čijem se dolasku iz Barcelone već dugo piše. I u toj situaciji je Ten Hag odlučio prelomiti neke stvari pa tako engleski mediji javljaju kako je on od uprave kluba tražio da se taj transfer završi  u roku sedam dana ili se ne treba uopće dogoditi.

Sve u svemu, novi trener donosi u Junajted novu kulturu igranja i ponašanja, a hoće li to biti dovoljno za nove trofeje, ostaje da vidimo, prenos SN