DRUŠTVENO-KORISNI RAD

Osvajač Lige prvaka i dvostruki prvak Engleske Kurt Zouma neće moći izbjeći kaznu za šutiranje mačke i morat će kompletirati 180 sati društveno-korisnog rada.

Kurt Zouma, nogometaš vrijedan 30 miliona funti i današnji član West Hama, zgrozio je javnost nakon što je na društvene mreže objavio snimak u kojem se vidi kako šutira svoju mačku. Video je snimao njegov brat.

Obojica članova porodice su osuđeni na društveno-korisni rad, ali se očekivalo da će izbjeći kaznu nakon što se to dogodilo svima tokom pandemije koronavirusa koji su radili od kuće.

No, Sun prenosi kako je kazna za Zoumu potvrđena i on će s bratom morati da izvrši 180 sati društveno-korisnog rada na ulicama Londona.

Tako će prolaznici moći vidjeti kako Zouma čisti ulicu, što je neobično za nogometaša koji ima višemilionsku platu. Čišćenje ulice uključuje odvoz smeća, prikupljanje otpadaka lopatom, održavanje travnjaka i čišćenje grafita.

"Ovo bi trebao biti veliki poziv za buđenje svima koji smatraju da će vas tretirati drugačije ako ste popularni u javnosti. Ako treba neko čistiti kanale, onda je on samo kriv za to. Čini se da slavne osobe imaju bolji tretman od ostalih, ali ovoga puta se to neće dogoditi", poručio je neimenovani izvor Suna koji je učestvovao u donošenju odluke.