AUSTRIJA

Austrija i Danska trebale su sinoć od 20:45 na Prateru igrati utakmicu drugog kola skupine Lige nacija. Međutim, meč je počeo tek sat i pol nakon tog termina. Razlog je što je na slavnom bečkom stadionu nestalo struje. Tako da nisu radili reflektori i semafor, a nije bilo ni interneta za novinare. Austrija je inače u prvom kolu pobijedila 3:0 kod Hrvatske, a Danska je slavila 2:1 kod Francuske.

Tako su te reprezentacije neočekivani derbi drugog kola trebale igrati u Beču, ali to im je uspjelo tek s odgodom. Danska je pobijedila 2:1 u utakmici koja je završila nakon ponoći. Austrijski mediji javljaju da je razlog to što je bez struje ostalo 1.500 kućanstava, sva u drugom bečkom okrugu, u kojem se nalazi i stadion.

Ipak, to nije omelo navijače obiju reprezentacija da se sjajno zabave na stadionu koji je utonuo u mrak. Čekajući da se struja vrati, radili su valove s upaljenim svjetlima mobitela na taktove evergreena Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky marša.

Kada je struja napokon došla, utakmica je počela dok su ostale koje su najavljene u istom terminu već završavale. Ali nije bilo kraja bizarnostima na Prateru ni nakon kasnog završetka utakmice.

Tada se naime na travnjaku pojavila ogromna rupa. Rupa nije bila osobito duboka, svega nekoliko desetaka centimetara, ali da se otvorila za vrijeme utakmice neko od igrača mogao se ozbiljno povrijediti.