MANE PRISTAO

Prva ponuda Bayerna iz Minhena za zvijezdu Liverpoola Sadija Manea odbijena je u startu pošto Redsi nisu zadovoljni finansijskim detaljima.

Nakon dugogodišnje saradnje došlo je vrijeme za razlaz Liverpoola i Sadija Manea. Novi tim Senegalca trebao bi biti Bayern, ali je prva ponuda bavarskog velikana odbijena.

Hasan Salihamidžić i ostatak rukovodstva Bayerna ponudili su nešto malo manje od 30 miliona eura za usluge Senegalca, ali su u Liverpoolu to odlučili odbiti. Prema navodima engleskih medija, Redsi računaju da bi za Manea mogli dobiti oko 40 miliona eura.

Razlog tako "niske" cijene je to što Maneu ugovor s Liverpoolom važi do 2023. godine i tada bi besplatno mogao napustiti Anfield. To je ono što ne žele dočekati u Liverpoolu, pa je razlaz tokom ovog ljeta najrealnija opcija.

Manea u Bayernu čeka veliko uvećanje plate. Senegalac ima nešto više od sedam miliona eura u Liverpoolu godišnje, a Bavarci to žele uvećati višestruko.

Naravno, Bayern neće imati problema da dogovori lične uvjete s Maneom i to je gotovo pa riješena stvar. Međutim, ostaje da se dva kluba dogovore oko obeštećenja, što će biti nešto delikatniji zadatak. U narednim danima bit će obavljeni novi pregovori, prenosi novinar Fabrizio Romano.