GLASALI U ANKETI

Napadač Liverpoola Sadio Mane definitivno će napustiti Redse ovoga ljeta, a na njegovu odluku utjecao je i glas senegalskog naroda koji je u jednoj anketi izrazio želju da glavnu zvijezdu reprezentacije gleda u drugom klubu.

Njegova najvjerovatnija destinacija trebao bi biti Bayern, a očekuje se da će Bavarci platiti oko 40 miliona eura odštete Liverpoolu.

"Narod Senegala većinski želi da odem iz Liverpoola? Ispuniću im želju i uradit ću ono što traže. Kao i mnogi, stalno sam prisutan na društvenim mrežama i vidim da 60 do 70 posto ljudi traži od mene da odem", otvoreno je kazao Mane tokom obraćanja predstavnicima medija na reprezentativnom okupljanju.

Tridesetogodišnji Senegalac ima još godinu dana ugovora s Liverpoolom, no nakon finala Lige prvaka protiv Reala se oprostio od navijača čime je poslao jasnu poruku da su njegovi dani na Anfieldu odbrojani.

Mane je 2016. iz Southamptona prešao u Liverpool u transferu vrijednom 41 milion eura.

Senegalac je u dresu tima s Anfielda postigao 120 golova i upisao 48 asistencija u 269 utakmica, a s Redsima je osvojio titulu prvaka Evrope i Engleske.