Napušta Madrid

Fudbalski reprezentativac Velsa Gareth Bale, kojem krajem mjeseca ističe ugovor s Real Madridom, potvrdio je da će napustiti aktuelnog prvaka Evrope.

Bale (32) je na društvenim mrežama objavio poruku u kojoj je zahvalio upravi, stručnom štab, osoblju i fudbalerima Real Madrida, javlja Anadolu Agency (AA).

- Ovdje sam došao prije devet godina kao mladić koji je želio ispuniti svoj san da igra za Real Madrid. Gledajući unazad, mogu iskreno reći da su se moji snovi ostvarili, i više od toga. Ono što smo postigli u ovom klubu bilo je nevjerojatno iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Zajedno smo zabilježili neke trenutke koje ću zauvijek pamtiti. Meni je bila velika čast - poručio je Bale.

Nakon što je igrao za Southampton i Tottenham, Bale je 2013. prešao u Real Madrid u transferu vrijednom 100 miliona eura.

Iskusni fudbaler je s Real Madridom osvojio pet naslova UEFA Lige prvaka, četiri FIFA Svjetska klupska prvenstva, tri UEFA Superkupa, špansku ligu, Superkup i Kup kralja. Za Real Madrid odigrao 258 utakmica i postigao je 106 golova.


Anadolija