KRATKO I JASNO

Poljski napadač Robert Lewandowski još jednom je potvrdio da će uraditi sve što je u njegovoj moći da tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Bayern i karijeru nastavi u nekom drugom klubu, a kako je rekao, uopšte više nema želju igrati za minhenski tim.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je u nedavnoj izjavi za Sport 1 okrivio Pinija Zahavija, agenta poljskog napadača, istakavši da mu je "napunio" glavu i da zbog toga Lewa želi napustiti Bayern.

Ipak, čini se da to nije slučaj i da Lewandowski sam želi napustiti Bayern i karijeru, prema dosadašnjim najavama, nastaviti u Barceloni.

"Moja era u Bayernu je završila. Ne vidim nikakvu mogućnost da nastavim igrati za ovaj klub", rekao je Lewandowski pa nastavio:

"Bayern je ozbiljan klub i vjerujem da me neće zadržati, ne želim više igrati tamo. Transfer je najbolje rješenje. Nadam se da me neće zaustaviti."

Izvršni direktor Bayerna Oliver Khan i sportski direktor Hasan Salihamidžić javno su izjavili da klub neće dopustiti Lewandowskom da ode prije 2023. godine, te nas očekuje burno ljeto kada je u pitanju njegov status u Minhenu.

Španska Marca je ranije pisala da su čelnici Bayerna jasno stavili do znanja Barceloni da Lewandoskog mogu dobiti samo po cijeni od 50 miliona eura i da oni neće imati nikakav problem da on još godinu dana ostane u klubu, a nakon toga kao slobodan igrač nastavi karijeru u nekoj drugoj sredini.