STVAR PROŠLOSTI

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez kratko je govorio o francuskom igraču Kylianu Mbappeu nakon što je Kraljevski klub sinoć u Parizu pobijedio Liverpool i osvojio 14. titulu prvaka Evrope.

Real je do šampionskog naslova stigao "iz sjene" i malo ko je očekivao da s ovom ekipom mogu da se popnu na krov Evrope, a redom su u nokaut fazi izbacivali PSG, Chelsea i Manchester City, nakon čega su u finalu golom Viniciusa slavili protiv Liverpoola.

Mbappe je od januara bio faktički na korak od potpisa za Real Madrid i gotovo svi su očekivali da će od naredne sezone zaigrati za Kraljevski klub, no u posljednjem trenutku je promijenio svoju odluku i produžio vjernost PSG-u na još tri godine.

S tim u vezi, tamošnji novinari su pitali Pereza da prokomentariše potez Mbappea, a kako je i sam predsjednik španskog kluba rekao, taj igrač više ne postoji u planovima kluba.

"Svake godine pokušavamo dovesti nekog igrača. Međutim, tu putanju je teško nastaviti, a što se nas tiče, Mbappe ne postoji. Postoji Real Madrid, ovo je naša proslava i proslava naših igrača koji su prvaci Evrope", rekao je Perez nakon meča.

I navijači Reala su uoči i tokom utakmice protiv Liverpoola vrijeđali Mbappea pa su tako mnogi od njih kupili dres Mbappea na kojem piše njegovo ime i broj "nula".