NAKON OSTANKA U PSG-U

Kylian Mbappe odlučio je ostati u PSG-u nakon što je nekoliko mjeseci birao između ostanka u tom klubu i odlaska u Real. PSG-u mu je ponudio plaću od 50-ak miliona eura po sezoni i 100-tinjak miliona eura bonusa za ostanak u klubu.

“Sretan sam što se nastavljam razvijati u zemlji u kojoj sam se rodio, odrastao i doživio ispunjenje. Uvjeren sam da mogu nastaviti rasti ovdje, u klubu koji ima sredstva za ostvarivanje naših ciljeva”, poručio je Mbappe na potpisu ugovora.

Prvi intervju nakon ostanka u Parizu dao je za madridsku Marcu i objasnio zašto je ostao u Francuskoj. “Francuz sam, ostajem u svojoj zemlji, u novom projektu i u novoj eri kluba. Smatram da je to dobra odluka. I najbitnije – samo je moja odluka”, rekao je Mbappe i poručio da nema klauzulu u ugovoru prema kojoj može otići nakon sljedeće sezone.

“Ne razmišljam o drugim klubovima sad. Moram poštovati svoj klub. Ja sam igrač PSG-a. Istina, razgovarao sam s Realom i Liverpoolom. Crvena je omiljena boja moje majke pa sam pregovarao s Liverpoolom, ali to nije bilo ništa ozbiljno. Na kraju sam birao između Reala i PSG-a. Prošle godine sam htio u Real, sada smatram da trebam ostati. Ostati u svojoj zemlji.”

Nekoliko igrača Reala ljutito je reagovalo na Mbappeovu odluku i indirektno ga prozivalo na društvenim mrežama. Među njima je i njegov sunarodnjak Karim Benzema, koji je na Instagramu objavio sliku legendarnog repera Tupaca Shakura, čiji je veliki obožavatelj. U pozadini te fotografije vidi se čovjek za kojeg se smatra da je izdao Tupaca te da je zbog njega ubijen prije 26 godina.

“Da, vidio sam kakve stvari objavljuju igrači Reala. Nemam šta reći… Naravno, kad odem u reprezentaciju, objasnit ću Karimu zašto sam ostao u PSG-u. Nas dvojica smo u dobrim odnosima.”